Aktiviteter

Aktiviteter i Kas

 


Alle disse udbydere er at finde i gaderne i KasUdflugter i nærområdet ved Kas


Af historiske seværdigheder kan nævnes:


Letoon, hvor Lykiernes nationalhelligdom lå, der idag delvis ligger under vand og med de høje Toros bjerge omkring sig byder på et magisk sceneri. Der er mange fugle, frøer og sumpskildpadder i området. Der findes tre templer, resterne af et kloster fra 400, en hellenistisk arkade delvis under vand samt et velbevaret romersk teater at se på . Letoon er en af de mindre oldtidsbyer og på grund af sin overskuelighed velegnet til at understrege de prægtige gamle civilisationer.

Xantos, hvis indbyggere begik kollektivt selvmord, da Brutus var ved at besejre dem, var den største by i Lykien. Der er meget at se på og det store område er velegnet til en travetur blandt søjler, søjlegrave, templer, sarkofager, teatret, agoraen, en obelisk og hele gamle beboelseskvarterer og til at nyde den svimlende udsigt over Xantos floden.

Fra Arycanda i 650 meters højde er der en uforglemmelig udsigt over den grønne dal. Den antikke by her har stadium, bade, templer og et velbevaret amfiteater. 

Besøg Phaselis, Lykiernes vigtigste havneby, hvor Aleksander den Store fik en gylden krone og følg i Kejser Hadrians fodspor gennem den historiske buegang. Der ligger romerske sarkofager på stranden og i vandet. Akvæduktet fra havnen fører gennem den brolagte gade, der har haft butikker på siderne, til Hadrians port.


Cykle Peninsula-halvøen rundt på mountainbikes evt. spille minigolf


Myra, lykiske grave hugget ind i bjergsiden, amphiteater

Xanthos, gamle lykiske hovedstad, verdensberømte monumenter og ruiner


Saklikent, Tyrkiets længste,18 km og dybeste kløft


Bådture fra Kas:


F.eks med Ali Sarumsak

flere forskellige steder, Kekova eller du bestemmer selv

Sejltur til den græske ø Meis


Patara-stranden, 20 km lang sandstrand

Kaputas-stranden, fantatisk smuk stenstrand